Politiek

Gezamenlijke verklaring breuk coalitie Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De SP stapt uit het Oldambtster college. De partij kan zich niet vinden in het pakket maatregelen dat de overige partijen in het college (PvdA, VVD en PvhN) willen treffen om de tekorten op de meerjarenbegroting op te lossen.

- advertentie -

Lees ook: SP stapt per direct uit het college

De andere collegeleden stellen voor om een deel uit een aandelenspaarpot te halen, een aantal efficiencymaatregelen te nemen in het sociale domein, een minimale lastenverhoging in te voeren en op de gemeentelijke organisatie te bezuinigen. Hiermee zou volgens de collegeleden het begrotingstekort op korte en op langere termijn kunnen worden opgelost en het sluiten van voorzieningen worden voorkomen.

De SP wilde vooral inzetten op de inkomstenkant en het verkopen van meer aandelen. De overige partijen zagen hier geen heil in en zochten naar meer balans in het sluiten van de begroting. Helaas is het niet gelukt om hierover met elkaar tot overeenstemming te komen.

Dat leidt tot de onvermijdelijke conclusie dat de SP haar deelname aan dit college beëindigt.

De SP heeft 4 zetels in de Raad. De coalitie verliest hiermee haar meerderheid en zal naar aanleiding van de ontstane situatie gesprekken gaan voeren met andere partijen in de Raad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button