Politiek

Kees Swagerman dient ontslagbrief in

- advertentie -

Winschoten – De SP is vandaag uit het college gestapt. De aanleiding was een voorstel aan de gemeenteraad over hoe de financiële tekorten op te lossen. De SP wil niet bezuinigen, daarom heeft wethouder Kees Swagerman zijn ontslagbrief ingeleverd. Dat laat de gemeente Oldambt weten.

- advertentie -

Lees ook: Gezamenlijke verklaring breuk coalitie Oldambt

De overgebleven partijen (PvdA, Partij voor het Noorden en de VVD) zijn tot een voorstel gekomen. Dit voorstel bevat een mix van maatregelen om extra inkomsten te krijgen en daarnaast enkele bezuinigingen. Het is het college gelukt om sluiting van voorzieningen, zoals zwembaden of sportvelden, te voorkomen. De gemeenteraad ontvangt het voorstel voor hun vergadering die op 23 september is. De raad bespreekt dan hoe ze aankijkt tegen de plannen van het college.

Cora-Yfke Sikkema laat namens het college weten dat ze: “het heel erg jammer vindt dat het zo is gelopen en dat het college afscheid moet nemen van Kees. De collegeleden hebben heel prettig met Kees samengewerkt, zeker gezien zijn betrokkenheid en bevlogenheid.“

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button