Politiek

Extra drukte door grijs en buiig weer dinsdag

- advertentie -

Landelijk – Grijs en buiig weer veroorzaakt dinsdag extra drukte op de wegen. Tijdens de ochtendspits komt de Randstad er mogelijk goed vanaf en valt de meeste regen in het noorden en oosten. In de middag en avond kunnen felle buien met onweer ontstaan en daardoor kan de avondspits flink druk worden. Ook woensdag worden buien verwacht, maar schijnt tussendoor de zon. Met 13-14 graden is het vrij koud en blijft de temperatuur voor het eerst deze herfst beneden 15 graden. Door de wind is het voor het gevoel 10 graden.

- advertentie -

De herfst timmert flink aan de weg. De afgelopen dagen was het een komen en gaan van buiengebieden. Door het natte slotakkoord van is in september in de noordelijke provincies regionaal 130-150 mm gevallen en plaatselijk zelfs 170 mm.

Vooral avondspits drukker dan normaal
Dinsdag, de eerste oktoberdag, begint ronduit nat. Komende nacht passeert een regengebied en ook aan het begin van de ochtendspits zal het op veel plaatsen regenen. Hierdoor kan het op de weg extra druk zijn. Het treinverkeer zal niet veel hinder ondervinden van vallend blad. Veel bomen zijn nog groen en houden hun blad nog een paar weken vast.

Geleidelijk worden de droge perioden langer, maar nog steeds kunnen buien ontstaan. In de tweede helft van de ochtend komen de felste buien in het oosten en zuiden voor. Dinsdagmiddag neemt het aantal buien toe en worden deze ook feller met lokaal onweer. De kans is groot dat de buien tijdens de avondspits extra oponthoud veroorzaken. Het wordt 17-19 graden en daarmee is het niet koud. In het noorden is het met 15-16 graden iets frisser.

Vrij koud herfstweer vanaf woensdag
Woensdag blaast een matige tot vrij krachtige noordwestenwind vrij koude lucht over het land. Hierdoor wordt het niet warmer dan 13-14 graden. Voor het eerst deze herfst blijft de temperatuur beneden 15 graden steken en daarmee is het ook kouder dan normaal. Gemiddeld is het begin oktober 15-16 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en enkele buien. De wind maakt het vooral tijdens en na buien kouder en de gevoelstemperatuur ligt rond 10 graden. Bij deze waarde is een dikke trui of zelfs een winterjas aan te raden. De dagen daarna is het net iets minder koud.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button