Incidenten

Huisartsenpost Scheemda sluit per direct en gaat naar Hoogezand

- advertentie -

Scheemda/ Hoogezand – Vanwege de noodmaatregelen in verband met corona wordt de huisartsenspoedpost in het Ommelander Ziekenhuis Groningen per direct verplaatst naar een tijdelijke huisartsen spoedpost in Hoogezand. Dit om het risico van verspreiding te beperken. De zorg en de visitegebieden blijven ongewijzigd vanuit de nieuwe locatie.

- advertentie -

Lees ook: Ommelander Ziekenhuis: “Er veranderen een hoop dingen”

Gezamenlijk besluit
De verplaatsing van de huisartsenspoedpost is de uitkomst van een gezamenlijk overleg tussen Doktersdienst Groningen, het Ommelander Ziekenhuis en het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen).  Erik Noordhof, bestuurder Doktersdienst Groningen: “Samen staan we voor een grote opgave. We werken heel goed samen, we kunnen snel met elkaar schakelen en hiermee goede en bovenal veilige zorg blijven garanderen”.

Hoogezand
De tijdelijke huisartsenspoedpost is ingericht op voormalige locatie aan de Meint Veningastraat 54 in Hoogezand. Naast dat de visitegebieden hetzelfde blijven, blijven ook de contactgegevens ongewijzigd en blijven de verwijsmogelijkheden naar de Spoedeisende Hulp van het Ommelander Ziekenhuis intact.

Apotheek
Patiënten kunnen hun medicatie bij de apotheek in het Ommelander Ziekenhuis blijven halen. Patiënten met corona gerelateerde klachten wordt gevraagd of zij een mantelzorger hun medicatie kunnen laten halen in het ziekenhuis. Mogelijk wordt de interne routing naar de apotheek in het ziekenhuis anders georganiseerd. Dit wordt dan duidelijk aangegeven in het ziekenhuis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button