Regionaal nieuws

Coronavirus: 106 mensen overleden, 2994 personen positief getest

- advertentie -

Landelijk – Sinds gisteren zijn 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

- advertentie -

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Oldambt
Voor zover bekend is bij het RIVM, zijn er nog geen besmette/ positief geteste personen in de gemeente Oldambt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat hier wel personen kunnen zijn, die de symptomen wellicht al hebben gehad en daarbij eventueel uit eigen initiatief/ advies in thuisquarantaine zitten.

Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button