Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Groningen vangt drie patiënten uit Noord-Brabant op

Scheemda – In het Ommelander Ziekenhuis zijn uit Noord-Brabant drie patiënten die besmet zijn met het coronavirus opgevangen. De patiënten komen uit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze worden behandeld en zijn op dit moment niet Intensive Care behoeftig.

- advertentie - 

De patiënten worden opgevangen op de speciaal ingerichte corona-afdeling, met 35 bedden, van het Ommelander Ziekenhuis. Op deze afdeling is alles ingericht om patiënten te voorzien van de zorg die zij nodig hebben en voor medewerkers om veilige zorg te kunnen bieden. Hier kunnen zowel patiënten uit andere delen van het land, zoals Noord-Brabant, terecht als inwoners uit de regio. Op dit moment zijn er twee patienten met corona vanuit de regio opgenomen, waarvan één op de Intensive Care ligt. Wanneer de drie patiënten uit Noord-Brabant zijn gearriveerd, zijn er in totaal vijf patiënten opgenomen op deze afdeling in het ziekenhuis.

“Voor de mensen uit Brabant is het natuurlijk een hele vervelende situatie om kilometers verderop van je familie in een ziekenhuis te moeten liggen”, laat Hennie Sanders weten. “Wij doen er alles aan om ook deze mensen gastvrij te ontvangen en hen de zorg te geven die zij nodig hebben”.

In het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ), waar alle noordelijke ziekenhuizen bij aan zijn gesloten, is vrijdagmiddag besloten dat de noordelijke ziekenhuizen patiënten met corona uit het Zuiden gaan opvangen. De afgelopen dagen hebben veel noordelijke ziekenhuizen hun planbare zorg (deels) uitgesteld om de continuïteit voor acute zorg te kunnen waarborgen en om de collega ziekenhuizen uit het Zuiden te ondersteunen.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button