Algemeen

Poffert-in-Actie door Winschoter winkeliers

- advertentie -

Winschoten – Voor de middenstanders in het Oost-Groninger koopmansstadje zijn de gevolgen van de crisis steeds duidelijker voelbaar, de Groningers blijven binnen. Wie niet dringend naar buiten hoeft verlaat zijn eigen huis of buurtschap niet, de straten zijn en blijven leeg. Alles wat binnen hun mogelijkheid ligt om de problemen van deze bijzondere tijd het hoofd te bieden wordt uit de kast gehaald, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Voor veel van hen – en met name de kleine zelfstandigen –  stapelen zich bovenop de zorg voor de eigen gezondheid ook andere onzekerheden. De economische gevolgen komen snoeihard aan en voor velen is het letterlijk een kwestie van overleven.

- advertentie -

Ondernemers zijn creatieve en weerbarstige mensen. Ze zijn van nature gewend zich door moeilijke tijden heen te worstelen door oplossingen te bedenken. Twee ondernemers uit de Rozenstad vechten terug en hebben het idee opgevat om voor het aankomende weekend een Paasactie op te zetten.  Harry van der Laan van Gastrovino van der Laan, de allerlekkerste speciaalzaak van het Noorden & Esther Veldhuis, kersverse eigenaresse van Mecca, de heerlijkste chocotoko, hebben een alternatieve Paasactie uit de grond gestampt. Zij zetten een traditionele Groninger lekkernij in tegen de problemen van deze tijd, zij brengen de Poffert-in-actie!

Speciaal voor de Pasen wordt het traditioneel gekookte kringbrood uit de mottenballen gehaald. Poffert, een lekkernij die vanuit vroeger tijden ook de betekenis van de hoop & voorspoed met zich meedraagt. Met deze actie hopen de ondernemers een meervoudig doel te bereiken, niet alleen de broodnodige omzet wat te vergroten maar vooral ook om alle Oldambtsters een hart onder de riem te steken. Hou duuster ’t ook is, ’t
wordt aaltied weer licht.. dus, geef nooit op!

De Poffertactie begint met onmiddellijke ingang en duurt t/m zaterdag de 11e. Door de huidige maatregelen zijn de volgende spelregels bedacht:

De Poffert (ca. 440m gram, 1/2 ltr vorm) kost 5 euro, is gevuld met rozijn, appel en o.a. kaneel en moet VOORAF besteld worden. Dat kan via Facebook (of per telefoon) bij Gastrovino van der Laan en Mecca. Afhankelijk van het aantal bestellingen worden die Pofferts elke dag vers aangeleverd en kunnen deze in overleg bij de beide zaken worden afgehaald. Bij Van der Laan kunnen de bestelde Pofferts worden afgehaald, Mecca heeft een eigen bezorgservice opgezet zodat men niet onnodig de deur uit hoeft.

Steun deze ondernemers, en niet alleen hen, maar ook de andere kleine middenstanders want zonder hen zal het levendige koopmansstadje veranderen in een dood dorp.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button