Algemeen

In de open lucht afscheid nemen bij Uitvaartcentrum Oost Groningen

- advertentie -

Winschoten – De maatregelen rondom het Corona-virus geven aan dat er maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. Uitvaartcentrum Oost Groningen heeft daarop een nieuwe manier van afscheid nemen geïntroduceerd, het drive-through afscheid.

- advertentie -

Bij een drive-through afscheid wordt de kist op een beschutte plaats in de buitenlucht bij het uitvaartcentrum geplaatst. Deze plek biedt vrienden, familie en kennissen van de overledene de mogelijkheid om met de auto langs de kist te rijden en vanuit de auto hun laatste eer aan de overledene te bewijzen.

Gert de Wal, manager Uitvaartcentrum Oost Groningen vertelt: “Afscheid nemen is ontzettend belangrijk voor alle nabestaanden. Door de maatregelen rondom het Corona-virus was die mogelijkheid beperkt tot slechts dertig personen. Bij veel uitvaarten betekent dit dat niet alle vrienden en kennissen van de overledenen afscheid kunnen nemen. Door het open lucht afscheid is die mogelijkheid er wel.

Wij kunnen het verdriet van nabestaanden niet wegnemen, maar wij willen wel iedereen de mogelijkheid geven om liefdevol afscheid te nemen”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button