Gemeente

Aangepaste herdenking op 4 mei in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De dodenherdenking op maandag 4 mei is dit jaar in aangepaste vorm. Ook hierbij is het van belang om de maatregelen tegen de verspreiding van corona in acht te nemen. Samenkomsten en stille tochten gaan niet door. Wel zijn er kransleggingen bij de herdenkingsmonumenten, luidt de klok van de Marktpleinkerk van 19.45 tot 19.55 uur en is er even voor 20.00 uur een kleine plechtigheid zonder publiek aan het Zuiderveen in Winschoten.

- advertentie -

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook dit jaar herdenken wij hen. Hieronder het programma van de herdenking in Oldambt:

Vlag halfstok
Normaal mag de Nederlandse vlag vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok. Maar dit jaar mag dit jaar de gehele dag halfstok hangen tot zonsondergang, ongeveer 21.07 uur.

Klok luiden
De klokken van de Marktpleinkerk luiden tussen 19.45 uur en 19.55 uur.

Live op TV en Facebook
Omdat er bij de plechtigheid geen publiek mag zijn, is deze live te kijken via de lokale omroep RTV GO (Ziggo: kanaal 40) en via de Facebook-pagina van de gemeente Oldambt (https://www.facebook.com/gemeenteoldambt/).

Om 19.59 uur start de plechtigheid met de Taptoe en aansluitend om 20.00 uur is er 2 minuten stilte. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema legt vervolgens een krans bij het monument en houdt daarna haar toespraak. Tot slot zal Karlien Kruizinga, namens het 4 mei comité, een gedicht voordragen. Daarmee wordt het live-deel van de ceremonie afgesloten. RTV GO toont dan beelden van de kransleggingen die ’s middags bij alle herdenkingsmonumenten in de gemeente Oldambt zijn gedaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button