Politiek

VCP en SP willen aandelen Essent inzetten om Oldambt leefbaar te houden

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen dinsdag tijdens de digitale raadsvergadering hebben VCP en de SP een motie ingediend. Deze motie wordt ook gesteund door de fracties van Oldambt Aktief en Factor 2020.

- advertentie -

VCP fractievoorzitter Engel Modderman: “Deze corona epidemie heeft en zal ook zware gevolgen hebben in onze maatschappij. En in onze al broze regio zullen deze nog harder aankomen. De werkloosheid zal toenemen en mensen die het al moeilijk hadden, en al aangewezen waren voor hulp op de gemeente, zullen het nog zwaarder krijgen. Bedrijven, instellingen en andere maatschappelijke organisaties zullen aankloppen bij de gemeente voor hulp. En de gevolgen van de anderhalve meter economie zullen fnuikend zijn, voor sportclubs, theaters en vul maar in. De gemeente heeft al zwaar bezuinigd en nog meer bezuinigen zal blijvende schade toebrengen. Onze gemeente heeft nog Essent aandelen in bezit die bedoeld waren als “appeltje voor de dorst”.  Wij roepen op deze nu in te zetten om onze gemeente leefbaar en vitaal te houden voor iedere inwoner.”

In de motie roepen de partijen op om dit geld in te zetten in de post Corona tijd. SP fractievoorzitter Linda Bolderman-Lesterhuis: “Gezien de hoeveelheid geld die het Rijk nu uitgeeft moet je er voor blijven strijden dat dit ook bij gemeenten en haar inwoners terecht komt. Maar als je kijkt naar het verleden waarin Den Haag enorm tekortschoot richting gemeenten en je kijkt naar de manier waarop nu bijvoorbeeld enorm veel gemeenschapsgeld naar de KLM’s van deze wereld gaat, kun je je terecht zorgen maken of niet straks het geld in zakken van aandeelhouders is verdwenen en gemeenten met lege handen achterblijven”.

Om te zorgen dat Oldambt overeind kan blijven, ook als het Rijk tekortschiet, roepen de VCP en SP op het appeltje voor de dorst, de aandelen Essent, in te zetten voor de inwoners.  Want als zo’n hevige pandemie dit niet rechtvaardigt, wat dan wel?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button