Regionaal nieuws

50 mensen in quarantaine na etentje in Duits restaurant

- advertentie -

Leer (D) – Zeven mensen lijken het coronavirus te hebben opgelopen in een restaurant in het Duitse stadje Leer, vlak over de grens bij Bad Nieuweschans. Het is het eerste geval van een besmetting in een eetgelegenheid sinds de restaurants in de deelstaat Nedersaksen twee weken geleden weer open mochten gaan. Dat meldt de NOS.

- advertentie -

Zeker 50 mensen moesten in quarantaine nadat de besmettingen waren vastgesteld.

Duitsland kondigde op 20 april aan dat deelstaten bepaalde coronamaatregelen mochten versoepelen. De restaurants in Nedersaksen moesten bij het opengaan op 11 mei de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Er moet een afstand van 2 meter zitten tussen de tafels, obers moeten mondkapjes dragen en klanten moeten hun namen, adressen en telefoonnummers achterlaten zodat ze makkelijk getraceerd kunnen worden als zich een infectie voordoet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button