AlgemeenOp stap

Luurt Duursema over verkoop van Woodies

- advertentie -

Winschoten – Vorige week maakte Luurt Duursema bekend dat hij Café Woodies aan het Marktplein in Winschoten had verkocht. Op de social media en ook privé stroomden de reacties van (oud-)gasten binnen die hem veel succes wensten. Luurt: “De reacties die volgden nadat de verkoop bekend was geworden hebben mij diep geraakt. Over de 500 reacties uit zowel binnen- als buitenland. De impact is vele malen groter dan ik had verwacht.”

- advertentie -

Café Bloem
Ruim 17 jaar geleden nam Duursema het bestaande Café Bloem over en hij heeft altijd met veel plezier deze mooie zaak gerund. Hoogtepunten in zijn carrière waren toch de grote namen die hij naar Winschoten heeft weten te halen zoals Kraantje Pappie en Nick & Simon. Met Adrillen en de Nacht van Winschoten zette hij altijd een programma neer waar vele mensen voor terug kwamen naar Winschoten. Het café heeft 27 jaar onder deze naam gedraaid, tot er eind 2016 een schok door Winschoten ging dat Café Bloem zou verdwijnen.

Lees ook: Na 27 jaar verdwijnt Café Bloem van het Marktplein

Woodies
Na een grondige verbouwing, waarbij het café 3 maanden gesloten was, heropende het op 14 april 2017 onder de nieuwe naam Woodies. Het was tijd voor een nieuw concept en dus ook een nieuwe naam. De inrichting was modern met een industriële look en een heuse boom op de dansvloer. De gasten wisten snel het succesvolle café weer te vinden.

Lees ook: Café Bloem maakt plaats voor een nieuwe uitgaansgelegenheid: ‘Woodies’

Verkoop
Nu is echter de tijd gekomen dat Luurt deze zaak van de hand doet. Het bedrijf heeft echter niet te koop gestaan. Afgelopen oktober kwam Luurt met de nieuwe eigenaar in contact, zij zocht een horecazaak in Winschoten. Deze gesprekken hebben uiteindelijk tot de verkoop geleid. “Ik verkoop het nu omdat ik nog graag 1x iets anders wil beginnen. Ik ga vast weer verder in de horeca. Waar of wat is nog een verrassing voor mijzelf.”

Lees ook: Luurt Duursema verkoopt Café Woodies

- advertentie - 

Mambo
Ook Mambo Beach Club, vlak naast Woodies, is eigendom van Duursema. Deze zaak is niet verkocht en blijft gewoon onder zijn management doorgaan. “Mambo is in de toekomst makkelijker te combineren met iets nieuws, dus daar ga ik gewoon mee verder.”

Luurt: “Lianda wordt eigenaar van een hele mooie zaak op een heel mooi punt aan het Marktplein. Als ik haar was ging op de oude voet verder. Ik wens haar veel succes!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button