AlgemeenGemeente

Raad wordt meegenomen in varianten centrale huisvesting gemeente

- advertentie -

Winschoten – Op 2 april is de gemeenteraad van Oldambt ambtelijk geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom Poort van Winschoten, gebiedsontwikkeling en de centrale huisvesting van de gemeente Oldambt. De raad is meegenomen in de besluitvorming van 2012 tot en met 2017 en de ontwikkelingen tot nu toe. Daarna zijn drie varianten voor de centrale huisvesting voorgelegd en besproken. De plannen worden nu verder verfijnd en de raadsleden kunnen vragen stellen. In mei-juni volgt een tweede technische avond voor de raad over dit onderwerp. Gekoerst wordt op besluitvorming in de raad van juli.

- advertentie -

Varianten centrale huisvesting gemeente
De drie varianten die zijn voorgelegd, zijn:
1. Gebiedsaanpak Poort van Winschoten, renovatie van gemeentehuis en daarbij een deel nieuwbouw (raadsbesluit december 2017)
2. Gebiedsaanpak Poort van Winschoten, sloop bestaande gebouwen, historische gedeelte gemeentehuis blijft behouden, volledige nieuwbouw (in eigen beheer van de gemeente) + raadzaal + HEMA
3. Gebiedsaanpak Poort van Winschoten, sloop bestaande gebouwen, historische gedeelte gemeentehuis blijft behouden, huidige nieuwbouw (huur) + raadzaal + HEMA

Rekening houdende met de wettelijke bepalingen ten aanzien van gasloos bouwen* en energieneutraal bouwen**.

* Vanaf 1 juli 2018 is gasloos bouwen verplicht bij nieuwbouw.
** In 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100 m2 minstens een energielabel C hebben. In 2030 is een A label vereist in combinatie met energieneutraal bouwen.

Over de Poort van Winschoten
De Poort van Winschoten omvat het gebied vanaf de HEMA, het voormalige pand van de Kijkshop, het omliggende parkeerterrein, de voormalige supermarkt, de bibliotheek en de afronding van Liefkeshoek. Centrale huisvesting van het ambtelijk apparaat is een onderdeel van de ontwikkeling van de Poort van Winschoten.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button