Fotoserie & video

Sloop CBS Annewieke: “We zijn de kopjes vergeten uit de vaatwasser” (video)

Scheemda – De school werd in 1964 gebouwd, destijds werden er nog verkeersbrigadiers ingezet op de kruising met de Rijksweg om kinderen veilig te laten oversteken. In 2005 was een forse verbouwing gereed, hier was 1,5 jaar aan gewerkt. Zo werden door vele vrijwilligers de lokalen geverfd.

- advertentie - 

Marieke Meijerhof is een van de medewerkers van de school. Ze heeft 9 jaar op de school mogen werken en blikt in de video terug op de verhuizing. Na de piek van de coronacrisis hebben ze het reguliere onderwijs zo snel mogelijk op kunnen pakken, al dan wel met de verhuizing op de achtergrond.

Verhuizing
De leerkrachten hebben tussendoor al vele materialen ingepakt, de dozen waren beschikbaar dus dat ging vrij vlot, aldus Marieke. Of er grote tegenvallers waren? Nee, dat niet. Alhoewel ze wel een appje kregen over de schone vaat die nooit is uitgepakt, die nu tussen de resten van het gebouw ligt.

De kinderen zijn door het bouwbedrijf volledig ingelicht over de sloop van het gebouw en de gang van zaken. Als laatste mochten de kindertjes hun eigen stoelen naar het nieuwe gebouw brengen.

Lees ook: Sloop CBS Annewieke deze week van start


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close