Politiek

PvdA Oldambt neemt afscheid van Laura Broekhuizen en begroet Gert Engelkens

- advertentie -

Oldambt – Tijdens de eerste algemene ledenvergadering afgelopen week van de PvdA Oldambt  heeft de PvdA, met inachtneming van de corona maatregelen, afscheid genomen van oud-wethouder Laura Broekhuizen.

- advertentie -

Na de formele zaken werd Laura in het zonnetje gezet door de leden en het bestuur. Laura, afkomstig uit Veendam, kwam plotseling naar de gemeente Oldambt na een hele periode in de staten gezeten te hebben. Voor velen een verrassing want echt super bekend was zij niet in dit deel van Oost Groningen. Als lid van de staten stond ze al bekend als iemand die de dossiers kende en erg sociaal in de omgang is. Ook “straalde” de ambitie van haar af. In de 6 jaar als wethouder kan nu niemand meer om Laura heen. Haar werkwijze, samenwerking met de ambtenaren en zeker haar optreden in de moeilijkste periode direct na het overlijden van haar “steun en toeverlaat”, haar mentor, Pieter Smit.

De sporen die Laura achterlaat zijn groot en diep. Groot vanwege de zaken die zij heeft gerealiseerd of heeft opgestart, diep omdat niet iedereen haar mening direct deelde. Uiteindelijk, de tijd zal het leren, zal men zien dat Laura het gelijk aan haar kant krijgt. Vriendelijke woorden en veel applaus was er toen het bloemetje werd overhandigd. In haar dankwoord gaf Laura aan niet uit het Oldambt te vertrekken en dat zij zich altijd betrokken zal voelen bij de Oldambtster politiek.

De opvolger van Laura is Gert Engelkens. Een “oude” bekende in Sodom en later de gemeente Oldambt. Na vele jaren in de raad gezeten te hebben, ook als fractievoorzitter, vertrok hij enige jaren geleden naar de provinciale staten van Groningen. Al snel werd hij daar de fractievoorzitter en wist zich daar te onderscheiden door zijn nuchterheid, korte sterke inhoudelijke betogen en zijn degelijkheid. Een echte Oost Grunneger!  Na het verzoek van de fractie, mede namens het bestuur, hoefde hij niet lang te denken. Ik ga het doen. Terug naar waar ik weg kom! Namens het bestuur en al haar leden wenst PvdA Oldambt zowel Laura als Gert een fijne toekomst in hun nieuwe job en dat Oldambt maar mag blijven steunen op een sterke PvdA afvaardiging in de raad. Met realisme en nuchterheid zal Oldambt weer op de kaart komen.

Na afloop van de vergadering werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button