Op stap

Blik terug: vorige edities Zomerfestival Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een rondje over de kermis, dansje wagen op een overvol Marktplein en hossen op een trillend Schönfeldplein… vrijdagavond had de Nacht van Winschoten plaats moeten vinden, de opener van het Zomerfestival Winschoten.

- advertentie -

Eerder werd al bekend gemaakt dat het Zomer Festival dit jaar niet kon doorgaan, dit heeft natuurlijk te maken met het coronavirus. De hier aan gekoppelde Nacht van Winschoten zou voor de 37e keer plaats hebben gevonden. In de hele regio en tot ver over de Duitse grens was dit feestje een begrip, tot het in 2010 ieder jaar iets afzwakte.

Lees ook: Streep door Zomerfestival Winschoten 2020

(Lees verder onder de foto)

Foto: Zomerfestival 2019

Nieuwe formule
In 2015 werd een nieuwe formule bedacht door horecaondernemer Luurt Duursema samen met de organisatie van de kermis, het zomerfestival was een feit. Drie dagen feest voor jong en oud op en rondom het Marktplein inclusief op de vrijdag de Nacht van Winschoten. Een groot succes blijkt want de laatste jaren werd het drukker en drukker.

Artiesten zoals onder andere Kraantje Pappie en Kris Kross Amsterdam trokken tienduizenden bezoekers naar de torenstad. “Dubbel jammer dat het dit jaar niet door kan gaan want de programmering was grootser dan ooit.
Maar in 2021 word er wederom geknald.” zijn de woorden van de organisatoren Luurt Duursema en Martin Speelman.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Zomerfestival 2019

“Kermis, muziek podia , bekende artiesten een braderie en een Nacht zijn de ingrediënten voor een groots Zomerfestival. Zet 16, 17 en 18 juli 2021 alvast maar met dikke letters in jullie agenda!” zegt Duursema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button