Cultuur

Te gast bij… The Firewolves

- advertentie -

Winschoten – In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie -

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


Deze keer een ontmoeting met Dennis, Claudia en Naomi, de drie vuurspuwers van The Firewolves. Zij gaven een demonstratie in het Stadspark.

Vuurspuwen is een techniek waarbij de vuurspuwer met de mond een brandstof (“trollenpis” aldus The Firewolves) verneveld, die door middel van een fakkel tot ontbranden wordt gebracht. De fakkel brengt de minuscule druppels tot een geweldige steekvlam. Zelfvertrouwen en techniek zijn hierin belangrijk, maar zeker ook het letten op veiligheid.

De veiligheid staat voorop bij het vuurspuwen. De vuurspuwers worden bijgestaan door hun buddy’s Tony, Denise en Amos. Het is een hechte vriendengroep en dat zie je als ze bezig zijn, wat een mooi samenspel! .
De buddy’s houden alles nauwlettend in de gaten, voorzien van blusdekens en natte doeken. Tijdens optredens op festivals (onder meer het Middeleeuws festival) letten ze op dat het publiek niet te dichtbij komt. Op dit moment liggen de optredens stil vanwege de Corona maatregelen.

Het is niet alleen vuurspuwen maar in hun act zijn ook illusionaire elementen verweven, als ook het duo- en trio spuwen. Voor jong en oud een fascinerend schouwspel!
Naast hun passie voor vuur delen ze ook de passie voor wolven, daaruit is de naam “The Firewolves” ontstaan.

Door de aantrekkende wind werd het te gevaarlijk om door te gaan met vuurspuwen, en werden de monden geblust met melk. Kort, maar indrukwekkend; wat een energie!

Voor meer info kunt u een mail sturen naar info@firewolves.nl.

Lees meer: Te gast bij… Anka Willems

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button