Politiek

ONE Jeugdambassadeurs roepen Europese leiders op te investeren in ontwikkelingslanden

Finsterwolde – Jongeren activisten uit heel Europa hebben voorafgaand aan de Europese Raad van 17-18 juli een brief geschreven aan de Europese staatshoofden en regeringsleiders, waarin ze Europees leiderschap op het internationale toneel en meer middelen voor het ontwikkelinssamenwerkingsbudget om een toekomst op te bouwen die wordt bepaald door gelijkheid en veiligheid voor iedereen.

- advertentie - 

Stevan Post, 18 jaar zegt: “Covid-19 heeft laten zien dat we enkel zo sterk zijn als onze zwakste schakel. De EU heeft een unieke kans om de wereld naar een eerlijkere en betere toekomst voor iedereen te leiden. Daarom vraag ik hen, samen met mijn medevrijwilligers, om bezuinigingen op het ontwikkelingssamenwerkingsbudget niet te accepteren. Onze generatie wil een toekomst met gelijke kansen voor iedereen. Wij grijpen onze kans om onze stem richting EU-leiders te laten horen. Rutte zei zelf tijdens het plenair debat afgelopen 14 juli dat: “Geld moet naar de landen die het nodig hebben”. Daarom verzoeken wij hem om niet te bezuinigen op het budget voor ontwikkelingslanden.

Emily Wigens, EU-directeur van ONE Campaign zegt: “De EU en haar lidstaten – als ’s werelds grootste donor – hebben de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de toekomst van de volgende generaties in Europa en de rest van de wereld. Naar verwachting zullen er tot wel 100 miljoen mensen in extreme armoede vervallen als er niets gedaan wordt.

De Europese leiders moeten de oproep van deze jonge activisten te volgen en de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking tijdens de Europese Raad af te wijzen”

- advertentie - 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button