Gemeente

Nieuwe meting bij biomassa-installatie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op 26, 27 en 28 augustus gaat de biomassa-installatie in Winschoten weer aan voor een nieuwe meting. Op woensdag 26 augustus en donderdag 27 augustus wordt de installatie opnieuw ingeregeld en worden er, indien nodig, aanpassingen gedaan. Op vrijdag 28 augustus vindt er een nieuwe onafhankelijke meting plaats naar de uitstoot van de installatie.

- advertentie -

Tweede kans
De nieuwe meting vindt plaats omdat de eigenaar van de installatie een tweede kans krijgt. In november 2019 bleek de installatie in Winschoten teveel koolmonoxide, (fijn)stof, benzeen en aldehyden uit te stoten. De installatie in Winschoten is toen, samen met een identieke installatie in Finsterwolde, uitgezet. De eigenaar heeft in een plan van aanpak aangegeven hoe hij ervoor wil zorgen dat de installatie wél aan de normen voldoet. Dat plan was in februari 2020 klaar.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de uitvoering van het plan van aanpak uitgesteld. Inmiddels zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dusdanig versoepeld, dat we weer aan de slag kunnen met het uitvoeren van het plan.

Lees ook: Uitstoot biomassa-installaties Oldambt boven de norm

Na de meting
Na de nieuwe metingen gaat de installatie weer uit. Na enkele weken zijn de resultaten van de nieuwe metingen bekend. Mocht het zo zijn dat de meetbedrijven het niet eens worden over de uitkomsten, dan laten we nog een derde onafhankelijke meting uitvoeren om uitsluitsel te geven. Ook volgt er nog een politieke discussie over de toekomst van biomassa in Oldambt. Die discussie vindt plaats tijdens een nog in te plannen openbare commissie- en raadsvergadering.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button