Regionaal nieuws

De scholen zijn weer begonnen: 3 tips!

- advertentie -

Landelijk – Wist je dat er na de zomervakantie bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren vallen als in de rest van het jaar? Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze periode extra goed oplet zie je ‘De scholen zijn weer begonnen’ spandoeken en posters weer hangen in jouw buurt.

- advertentie -

“Samen met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven roepen we zo met name automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer. Wees zelf ook extra alert met deze tips!” aldus Veilig Verkeer Nederland.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

 

1. Rijd MONO
Of je nou in de auto stapt of gaat fietsen: ga ongestoord onderweg! Berg je telefoon goed op en schakel meldingen uit, zodat je niet afgeleid wordt.

2. Matig je snelheid en vertrek op tijd 
Na de zomerperiode is het weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Rijd daarom wat rustiger, zeker in de omgeving rond scholen. Als je iets eerder van huis vertrekt heb je meer tijd om ontspannen – en veilig – van A naar B te komen.

3. Een veilige fiets(route) 
De start van het nieuwe schooljaar is hét moment voor een fietscheck. Controleer bijvoorbeeld de remmen, de zadelhoogte en de verlichting. Fietst jouw kind dit jaar een nieuwe route? Oefen deze dan samen, zodat jouw dochter of zoon goed voorbereid op pad gaat.

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button