Algemeen

Gemeente verleent geen toestemming voor tweede stille tocht

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De stille tocht die op 29 augustus gepland stond in Bad Nieuweschans kan niet doorgaan. De gemeente Oldambt heeft hiervoor geen toestemming gegeven. De tweede stille tocht stond gepland ter nagedachtenis van de drie inwoners uit Bad Nieuweschans die omkwamen bij een ernstig ongeval in Finsterwolde.

- advertentie -

Lees ook: Ook stille tocht in Bad Nieuweschans voor omgekomen mannen

Volgens burgemeester Cora-Yfke is de gemeente in gesprek met de organisatoren. “Een tweede stille tocht in deze tijd van corona vind ik wat veel” zegt ze tegen RTV Noord. Vrienden organiseren stille tochten om de mannen te herdenken en om de overlevende een hart onder de riem te steken.

Sikkema zegt tegen RTV Noord: “Ik ben heel loyaal geweest. Ik wil meewerken aan de wens voor een stille tocht, zodat mensen op een waardige manier afscheid kunnen nemen en kunnen herdenken. Maar ik vind het in deze coronatijd een beetje bijzonder als wij toestemming geven voor twee stille tochten.”

Erehaag
De erehaag die is aangekondigd, komende zaterdagochtend in Winschoten, mag wel doorgaan. “Bij een stille tocht moet je bijvoorbeeld wegen afsluiten, daar komt veel meer bij kijken dan bij een erehaag. Ook is anderhalve meter afstand houden veel moeilijker. Bij een erehaag is dat probleem er niet. Dat mag gewoon”, zegt Sikkema tegen de provinciale omroep.

Lees ook: Stille tocht voor omgekomen mannen ongeval Finsterwolde (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button