Algemeen

We gaan door! – deel 14: Di Vetro

- advertentie -

Oldambt – ‘Mensen raken toch steeds iets meer geïnteresseerd in glaskunst.’ In november werkt Jannie van Di Vetro al 33 jaar met glas. Glaskunst voor in de tuin, voor aan de wand of voor andere doeleinden. Natuurlijk is ze daar enorm trots op. ‘Trots op het feit dat we het al zo lang volhouden en dat we een opdracht van ontwerp tot eindproduct in eigen beheer hebben.’

- advertentie -

Waar het in maart bij Di Vetro normaal gesproken druk is met workshops, was Jannie nu vooral druk met het afbellen van deze afspraken. Want ook zij ontkwam niet aan de gevolgen van het Corona virus. ‘Na de workshops, die vaak van oktober tot en met maart plaatsvinden, loopt het altijd geleidelijk over in groepen mensen die de galerie en tuin komen bezoeken. Ook deze heb ik af moeten bellen.’ Ook bij opdrachten op locatie moesten passende maatregelen genomen worden. ‘Wanneer we een deur moesten plaatsen bij mensen in huis, moesten we van tevoren toch even contact met ze opnemen om te vragen om in een andere ruimte te zijn wanneer wij aanwezig waren.’

Inmiddels worden de reguliere openingstijden weer gehanteerd. ‘We hebben een ruime galerie, het is een ruime tuin. Bezoekers kunnen dus heel goed afstand van elkaar bewaren.’ Iedereen is weer van harte welkom en daar maken mensen al weer dankbaar gebruik van. ‘Ik merk ook dat het toerisme in Groningen aantrekt. Er komen veel toeristen langs om even een kijkje te nemen. Mensen vragen me vaak of ze even binnen mogen kijken. Tuurlijk mag dat! Anders weet je toch niet wat het is?’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button