Cultuur

Tellerlikker Festival… Het theaterseizoen is geopend!

Winschoten – Vrijdagavond was de opening van het Tellerlikker Festival, traditioneel de opening van het Theaterseizoen. Theaterdirecteur Leo Hegge heette iedereen van harte welkom “wat mooi, volle bak”. Met de anderhalve meter voorstellingen is het volle bak met 163 mensen in de grote zaal.

- advertentie - 

Omdat het nog ongewis is hoe lang deze maatregelen van kracht blijven is er dan ook voor gekozen de programmering voor de eerste helft van het seizoen, tot 1 januari 2021 te maken.

Rooie Rinus en Pe Daalemmer namen samen met het publiek de voorstellingen door, en natuurlijk brachten ze een aantal nummers ten gehore. Ook Erwin de Vries sloot aan, hij zong onder meer “Zummer in Oost Grunn’” . Het programma, variërend van dans, comedy, toneel, cabaret, kindervoorstellingen tot muziek werd “gepitched”. Pe en Rinus zijn 2 oktober te zien met “Opnieuw Voorheen de Bende” .

De eerste helft van het seizoen omvat een verscheidenheid aan voorstellingen. Cabaretier Fabian Franciscus met zijn voorstelling “kleine wereld” , waarin hij met enige zelfspot de wereld met zijn autistische blik bekijkt, maar ook de voorstelling “de Ondergang van MS De Corona”met o.a. Bert Visscher, Alina Kiers en Arno van der Heyden.

Charly Luske is op 13 november te zien met zijn show “The story of George Michael”, Johan Derksen heeft een prachtig blues & americana programma samengesteld met o.a. Malford Milligan, Erwin Java en Fokke de Jong (te zien op 10 dec.)

27 december sluit TOOSST het jaar muzikaal af met hits uit de Top 2000. TOOSST staat garant voor een feestje!
Voor de kinderen zijn er voorstellingen als “De Eftelingmusical” en Brandweerman Sam Live! Brandweerman Sam nodigt de jongste bezoekers uit om verkleed naar de voorstelling te komen.

Na de kennismaking met het theaterprogramma kan een deel van de gasten een compilatiefilm gaan zien waarbij je een kijkje “achter de schermen” krijgt van de Klinker. Een film met een glimp theater, ballet, bands en de film “Gronings Vuur”.

De andere bezoekers kunnen in het theatercafé genieten van het optreden van singer/ songwriter Jelle Mulder. Jelle, een jonge artiest uit Groningen met zijn bluesy muziek. Hij presenteert zijn single “cuddling” (te beluisteren op Spotify en You Tube) en brengt een aantal van zijn songs ten gehore. Een innemende stem, de aandacht van het publiek is veelzeggend.

Het Tellerlikker Festival is ook dit weekend nog te beleven, met muziek, theater, proeflessen van het kunstencentrum, ballet, een cultuurmarkt en de docufilm “Gronings Vuur”. Het festival is gratis te bezoeken, maar vanwege de Corona maatregelen is aanmelden wel nodig.

Lees ook: Programma Tellerlikker Festival bekend

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!