Politiek

PvdA verbaasd over evenement ‘Duitse Dag’ in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In onder andere de papieren krant “Oldambtnieuws” wordt geadverteerd met het houden van een Duitse dag met veel amusement op 3 oktober en op 31 oktober met het houden van een Duitse dag van de Reformatie, Markt in Halloweensfeer in de binnenstad van Winschoten.

- advertentie -

“Deze advertentie verbaasde onze fractie, aangezien onder andere tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsregio Groningen (VR Groningen) op 15 september nogmaals weer opgeroepen is door de voorzitter van de VR Groningen, dhr. K. Schuiling, tot het mijden van grootschalige evenementen (wat in onze optiek evenementen zijn waar veel publiek op af komt).” schrijft de Partij van de Arbeid (PvdA) in hun brief aan het college van burgemeester en wethouders.

“We zijn inmiddels sinds donderdag – of in elk geval is de verwachting dat we het gaan worden, zoals de media reeds heeft aangekondigd – een code oranje gebied geworden. Voor onze oosterburen en zuiderburen zijn we al een week oranje gebied.” aldus de politieke partij.

De PvdA heeft de volgende vragen gesteld aan het college van B&W. 
1. Hoe gaat de gemeente om met de in deze advertentie gedane oproepen. Op zaterdagen is het al redelijk tot extreem druk in de winkels in Winschoten, met alle frustraties van dien omdat bepaalde groeperingen zich niet aan de regels van de winkeliers willen en kunnen houden. Wij doelen dan op bepaalde Corona technisch maatregelen.

Hoe is de gemeente op deze drukte, die deze 2 Duitse dagen met zich mee zal brengen, voorbereid? Grote groepen in de winkelstraten, oponthoud bij het in de oproep genoemde amusement, het niet kunnen waarborgen van 1,5 meter regel. Geen looproutes, enz.

2. Is er een vergunning afgegeven voor deze beide dagen? Zo ja, waarom wel voor deze activiteiten en waarom is de Adrillen dan geannuleerd? (waar wij overigens uiteraard begrip voor hebben).

Verder nog een opmerking in zijn algemeenheid: Hoe is de gemeente überhaupt voorbereid op de 2e COVID-19 golf. Deze komt steeds dichterbij of we zitten er inmiddels midden in.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button