Incidenten

Lichaam gevonden in afgebrande woning in Wedde

Wedde –  Aan het eind van de middag is bij de zoekactie in Wedde aan de Lageweg in de woning een lichaam gevonden. Bij de zoektocht werd onder andere gebruik gemaakt van een drone en een speurhond.

- advertentie - 

“Het onderzoek gaat verder en richt zich nu op identificatie. Het forensisch onderzoek naar de oorzaak van de brand vindt morgen plaats.” aldus de politie.

Impact op hulpverleners
De brand in Wedde heeft ook op hulpverleners veel impact. “De brandweermensen die vannacht zijn ingezet, zijn opgevangen door collega’s. Met hen wachten wij nadere berichtgeving van de politie over deze verdrietige gebeurtenis af.” zegt de brandweer.

Uitslaande brand
De brand brak rond 3.00 uur uit in een twee-onder-een-kapwoning. Er werd direct opgeschaald naar scenario: middelbrand. Naast brandweer Vlagtwedde, kwamen ook brandweer Bellingwolde en Winschoten ter plekke. De brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning, maar dat wist de brandweer te voorkomen.

Rond 5.30 uur was het vuur onder controle en kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Een van de twee woningen raakte door de brand zwaar beschadigd. De naastgelegen woning liep rook- en waterschade op.

Ernstige gewonde
Eerder was al bekend dat een man zwaar gewond raakte. Hij ligt in het ziekenhuis met ernstige brandwonden. De politie doet samen met de brandweer onderzoek naar de brand.

Lees ook: Gewonde bij uitslaande woningbrand; één bewoner nog vermist

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close