Regionaal nieuws

Harde lockdown tot en met 19 januari; Bijna alles dicht

- advertentie -

Landelijk – Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot theaters, melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

- advertentie -

De maatregelen gaan vannacht om middernacht al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals de kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven.

Zowel basisscholen als middelbare scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Ook de kinderopvang moet dicht, alleen voor ouders met essentiële beroepen blijven er opvangmogelijkheden.

Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt. Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna 10.000.

Mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven, en liever geen bezoek ontvangen. Het instellen van een avondklok is wel besproken maar wordt niet ingevoerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button