Politiek

Stevan uit Finsterwolde pleit voor toegang tot het covid-19 vaccin wereldwijd

- advertentie -

Finsterwolde – Jeugdambassadeurs van ONE roepen kandidaat-Kamerleden op om zich in te zetten voor een betere wereld, waarin er grote nadruk wordt gelegd op het tegen gaan van vaccin-nationalisme. Vaccin-nationalisme – het idee dat landen zo veel mogelijk doses van het covid-19 vaccin moeten inkopen voor hun eigen bevolking – is nu zo groot dat rijke landen meer dan 1 miljard dosissen meer hebben opgekocht dan dat ze nodig hebben.

- advertentie -

Jeugdambassadeur Stevan is niet de enige: de meerderheid van de Nederlanders is ervan overtuigd dat de covid-19 pandemie een mondiale oplossing vereist, en 74% van de ondervraagden vindt dat farmaceutische bedrijven kennis over het produceren van het vaccin vrij moeten delen, zodat bedrijven overal ter wereld kunnen beginnen met het produceren en verspreiden van het covid-19 vaccin.

Stevan, zei: “Het is van cruciaal belang dat Tweede Kamer Kandidaten  zich inzetten voor een wereld waarin we een internationale oplossing uitdragen voor het beëindigen van de covid-19 pandemie. Zolang we niet overal de pandemie uitroeien, komen we er nooit van af. Zelf zet ik me daarom in om zoveel mogelijk kandidaten te overtuigen om zich na de verkiezingen hiervoor in te zetten. Daarnaast probeer ik mensen te informeren en over te halen om onze petitie te tekenen die oproept op investeringen in gezondheidszorg.

Stevan uit Finsterwolde is een maand geleden gestart als vrijwilliger voor de ONE Campaign in hun Jeugdambassadeurprogramma, en zet zich samen met 40 andere vrijwilligers een jaar lang in voor de missie om extreme armoede en voorkombare ziekten voor 2030 te beëindigen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button