Politiek

Verkiezingen 2021: Opkomst in Oldambt is 28,42 procent (update 22.30 uur)

- advertentie -

Oldambt – Ook dinsdag trok een deel van de inwoners naar de stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezingen. 4,2 procent van de kiesgerechtigde inwoners uit Oldambt heeft op maandag een stem uitgebracht in één van de stemlokalen.

- advertentie -

Vandaag zal de gemeente op meerdere tijden een opkomstcijfer delen. Dat doen zij op drie momenten, namelijk rond 09.30 uur, rond 15.30 uur en rond 19.00 uur. Opkomstcijfers gaan over het aantal kiesgerechtigde inwoners in onze gemeente dat een stem heeft uitgebracht in één van de stemlokalen. De briefstemmen worden hier dus niet in meegenomen. Deze vindt u natuurlijk ook terug op OldambtNu.nl.

09.30 uur:
Op woensdag 17 maart tot 9.30 uur heeft 6,32 procent van de kiesgerechtigde inwoners uit Oldambt een stem uitgebracht in één van de stemlokalen. In totaal heeft de gemeente Oldambt 31.198 kiesgerechtigden. Hiervan hebben dus tot nu toe 1971 hun stem uitgebracht.

15.30 uur: – (45,7% in 2017)
Op woensdag 17 maart tot 15.30 uur heeft 28,42 procent van de kiesrechtigde inwoners uit Oldambt een stem uitgebracht in één van de stemlokalen.

In totaal heeft de gemeente Oldambt 31.198 kiesgerechtigden. Hiervan hebben dus tot nu toe 8866 hun stem uitgebracht.

19.00 uur: – (71,7% in 2017)
“Deze verkiezingen zijn anders dan normaal. En dat merken we. Door de extra maatregelen en minder vrijwilligers door corona, neemt alles meer tijd in beslag. Daarom helaas geen update meer over de opkomst van de verkiezingen. Onze excuses. Op dit moment wordt er nog druk geteld.” Dat meldt de gemeente Oldambt.

Briefstemmen
Zeventigplussers mochten dit jaar vanwege de coronapandemie via de post stemmen. De gemeente Oldambt begon dinsdag met het zogenoemde vooropenen van de enveloppen. Daarbij werd gekeken of mensen de juiste documenten meegestuurd hadden met het stembiljet. Voldoen de opgestuurde documenten niet aan de voorwaarden, dan wordt de stem ongeldig verklaard.

Lees ook: Verkiezingen 2021: Openen van briefstemmen begonnen in gemeente Oldambt

Stembureau’s
Vandaag op de laatste verkiezingsdag zijn er meer stembureaus open dan in de afgelopen dagen. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Let op! Het kan zo zijn dat het stembureau waar je vorig jaar je stem uitbracht, dit jaar geen stembureau is.

Lees ook: Verkiezingen 2021: Waar en hoe laat kan ik stemmen?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button