Politiek

Verkiezingen 2021: Achter de schermen op het gemeentehuis Oldambt

- advertentie -

Winschoten – “Deze verkiezingen zijn anders dan normaal. En dat merken we. Door de extra maatregelen en minder vrijwilligers door corona, neemt alles meer tijd in beslag.” meldt de gemeente Oldambt. “Daarom konden we helaas geen update meer geven over de opkomst van de verkiezingen. Onze excuses. Op dit moment wordt er nog druk geteld.”

- advertentie -

Proces
Op alle 26 stembureaus in de gemeente Oldambt zijn vrijwilligers druk bezig met tellen. Zodra dit klaar is wordt alles door de voorzitter naar het gemeentehuis in Winschoten gebracht. te denken aan; overgebleven stembiljetten, de stemkoffer maar ook alle gebruikte stembiljetten moeten gezegeld worden ingeleverd. Voorafgaand, worden ook de gegevens digitaal verstuurd zodat er onderweg niks mee kan gebeuren.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

De voorzitter maakt een proces-verbaal, een soort uitslagrapport, van alle stemmen. Deze wordt bekeken en gecontroleerd door vijf stembureauleden, waarna die door drie personen word ingevoerd in het ondersteunde software verkiezingen (OSV). Vervolgens worden de gegevens verzonden.

Lees ook: Verkiezingen 2021: Zware en verantwoordelijke klus begonnen

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button