Regionaal nieuws

Groningse trouwkosten 11,6% toegenomen in 2 jaar tijd

- advertentie -

Groningen – De kosten voor een gemeentelijke trouwceremonie op maandag tot en met donderdag zijn in Groningen in de afgelopen twee jaar met 11,6% toegenomen. Een “vrijdagceremonie” werd zelfs 16,7% duurder. Vooral in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde namen de kosten voor trouwen in een gemeentehuis flink toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar trouwkosten in 2021.

- advertentie -

Sterkste toename in Stadskanaal
Met name de gemeente Stadskanaal stuwt de gemiddelde toename omhoog. Daar steeg het tarief voor een bruiloft op een doordeweekse dag in twee jaar tijd met 69,1%: van 236,50 euro in 2019 tot 400 euro in 2021. Ook in Westerwolde (+52,2%) nam het tarief sterk toe.

Jawoord het duurst in Veendam
De duurste ceremonie van Groningen is op zondag in Veendam. Een bruidspaar betaalt dan 877 euro om elkaar het jawoord te geven in het gemeentehuis. Ook in Pekela (874,40 euro op zaterdag) en Oldambt (841 euro op zondag) zijn de tarieven hoog. Ondanks de sterke stijging, betalen bruidsparen nog altijd het minst in Westerwolde, namelijk 275 euro voor een ceremonie op maandag tot en met donderdag.

8 van de 10 Groningse gemeenten onduidelijk over wijzigingskosten
Vanwege de coronamaatregelen kiezen veel bruidsparen er regelmatig voor om hun bruiloft uit te stellen. Toch geven 8 van de 10 Groningse gemeentesites geen duidelijkheid over de kosten die zij rekenen voor het verplaatsen van de ceremonie.

De gemeenten Groningen en Het Hogeland geven hier als enige wel duidelijkheid over. In Groningen worden pas vanaf twee weken voorafgaand aan de trouwdatum kosten gerekend: 50% van de ceremoniekosten. In Het Hogeland zijn bruidsparen voor iedere wijziging die zij willen doorvoeren na het vastleggen van hun trouwdatum 45 euro kwijt.


- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button