Sport

Hinke Schokker alsnog erkend als winnaar vrouwen RUN 2019

- advertentie -

Winschoten –  De Atletiekunie heeft op 6 juli de organisatie van de RUN Winschoten laten weten dat de prestatie van Hinke Schokker op de NK 100 km 2019 kan worden erkend.

- advertentie -

Dit betekent voor de organisatie van de RUN en Hinke dat zij alsnog als winnaar van de 44e RUN (14 september 2019) bij de vrouwen de boeken ingaat met een record tijd ooit gelopen op de 100 km bij de vrouwen ( 7.34 en 4 sec).

Door deze erkenning mag Hinke op 11 september 2021 deelnemen aan de RUN en het NK 100 km, mits natuurlijk wordt beschikt over de eisen gesteld in de wedstrijdbepalingen. De Atletiekunie gaat de erkenning van het record oppakken, alsmede het uitreiken en het verspreiden van de medaille.

Vrijspraak
Hinke Schokker werd vorige maand, op 11 juni, vrijgesproken van dopinggebruik. In 2018 won ze onverwacht de 100-kilometer ultraloop van de RUN Winschoten, echter zonder licentie, waardoor Sameena van der Meijden er met de prijs voor Nederlands Kampioen vandoor ging.

De Friese atlete testte na haar overwinning in de RUN Winschoten in 2019 positief op het gebruik van een verboden middel.

Ze werd voor twee jaar geschorst, ondanks haar verklaring dat ze het middel modafinil om medische redenen had gebruikt. In hoger beroep is ze nu vrijgesproken door Stichting Instituut Sportrechtspraak.

- advertentie -

Lees ook: Vrijspraak voor hardloopster en winnares RUN 2019

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button