Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gerr Klein: “Oldambt geeft informatie over bouwput in Finsterwolde niet prijs”

- advertentie -

Finsterwolde – Gemeentebelangen Oldambt heeft met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) het college verzocht om toezending van de documenten over de bouwput aan de H.J. Siemonsstraat in Finsterwolde. De gemeente Oldambt geeft de documenten echter niet prijs.

- advertentie -

Wob-verzoek afgewezen
Een Wob-verzoek van Gemeentebelangen Oldambt om de documenten in handen te krijgen heeft het college afgewezen. De motivering van het college is dat het verstrekken van de documenten in een gerechtelijke procedure ten nadele van de gemeente kan worden gebruikt en de onderhandelingspositie van de gemeente kan schaden. In het afwijzingsbesluit staat dat het college de documenten na het vonnis van de rechter alsnog zal verstrekken.

Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt: “Mede door onze bemoeienis is een rechtszaak over de kwestie van de baan. De gemeente heeft namelijk overeenstemming bereikt met de eigenaar van de bouwput. Dit betekent dat de argumenten die het college heeft gebruikt om ons Wob-verzoek af te wijzen, niet meer van toepassing zijn. Toch heeft het college ons de gevraagde documenten nog steeds niet verstrekt.”

Bezwaar tegen afwijzingsbesluit
Klein vervolgt: “Om onze controlerende taak goed te kunnen uitoefenen, is het essentieel dat het college ons alle gegevens geeft. Dat het college dit nalaat, is bedenkelijk. Dan ga je haast denken dat het college bepaalde documenten bewust onder de pet wil houden. Wij hebben hierom een bezwaarschrift tegen het afwijzingsbesluit ingediend. Mocht het college binnen een paar weken alsnog met de stukken op de proppen komen, dan zullen wij het bezwaarschrift intrekken en anders leggen we de zaak voor aan de bezwarencommissie. Maar laten we eerlijk zijn: het is absurd dat een raadslid een bezwaarprocedure moet beginnen om toegang tot documenten te krijgen.”

Lees ook: Doorbraak H.J. Siemonsstraat 52 Finsterwolde: bouwput wordt eindelijk opgeruimd

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button