Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Welke vrijwilligersorganisaties winnen in 2021 de provinciale vrijwilligersprijzen?

- advertentie -

Groningen – De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is op 1 september van start gegaan! De provincie Groningen waardeert het vrijwilligerswerk dit jaar voor de 21ste keer met meerdere prijzen van € 3.000.– Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kan tot 1 oktober 2021 via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs

- advertentie -

De prijzen in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Bijvoorbeeld organisaties en initiatieven die het dorp of de wijk mooier en beter maken, maatschappelijk betrokken sportverenigingen, actieve jongerenorganisaties, de onmisbare zorgvrijwilligers of aansprekende culturele organisaties; de Groninger vrijwilligers zijn overal te vinden! De provincie uit haar waardering en ondersteunt met de prijzen het vrijwilligerswerk en laat zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.

Belangrijk voor de leefbaarheid
Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstaan contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie. Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties- of initiatieven. Wie verdient volgens jou extra aandacht? Laat het vóór 1 oktober weten via www.provinciegroningen.nl De winnaars ontvangen een prijs van 3.000 euro!”.

Inschrijven tot 1 oktober 2021
De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober 2021. Daarna selecteert de onafhankelijke jury per categorie 2 genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Groningers kunnen de jury helpen door te stemmen op de genomineerden van 15 tot en met 31 oktober 2021. De uitreiking van de prijzen is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.

CMO STAMM ondersteunt de provincie Groningen met de vrijwilligersprijs. Daarnaast helpen zij vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en adviseren hen bij het aangaan van duurzame samenwerkingen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button