Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: ‘Raadsbijeenkomst over OZG-zonnepark moet in het openbaar plaatsvinden’

- advertentie -

Oldambt – Politiek Oldambt is uitgenodigd voor een raadsbijeenkomst op 15 september over het plan van het Ommelander Ziekenhuis (OZG) voor een zonnepark van 250 hectare. Het is de bedoeling dat OZG-bestuurder Hennie Sanders een toelichting op het plan geeft en dat raadsleden hierover met elkaar in gesprek gaan. Blijkens de uitnodiging vindt de vergadering achter gesloten deuren plaats. Gemeentebelangen Oldambt is het hier niet mee eens.

- advertentie -

Vergadering openbaar
Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt: “Het uitgangspunt is dat de gemeenteraad in openbaarheid vergadert en bij uitzondering in beslotenheid. Voor die beslotenheid moeten dan zwaarwegende redenen zijn. Dat is hier niet aan de orde. Inwoners en media hebben er recht op om te weten hoe de politiek over het plan van Sanders denkt. Het is een plan met een gigantische ruimtelijke impact en bovendien vervult het OZG een gemeente-overstijgende functie. Wat ons betreft vindt de vergadering daarom in het openbaar plaats.”

Gemeentebelangen Oldambt gaat bij de andere raadsfracties steun zoeken voor openbaarheid van de vergadering.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button