Regionaal nieuws

Vakantie-opening erg succesvol voor Zuidbroekster spoorwegmuseum

- advertentie -

Zuidbroek – Tijdens de herfstvakantie was het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in tegenstelling tot normale weken eveneens geopend tijdens doordeweekse dagen. Iedere middag in de herfstvakantie was het museum van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.

- advertentie -

Als extra actie hadden kinderen gedurende de herfstvakantie gratis toegang, onder begeleiding van een betalende volwassene. Zo’n 150 bezoekers maakten dankbaar gebruik van deze aanbieding en trotseerden weer en wind op weg naar het museumstation in Zuidbroek.

Jonge bezoekster Joyce (5 jaar, afkomstig uit Leeuwarden) laat enthousiast weten wat ze er van vindt: “Ik vind de modelbaan erg leuk! Mijn broertje Peter ook!”. Behalve de modelbaan was de treinsimulator voor jong en oud een leuke activiteit in het museum. Ook was de nieuwe wisselexpositie over de spoorwegen in Friesland (NFLS en NTM) te bekijken.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button