Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
IncidentenVideo
Veel gelezen

UPDATE: Paarden gered bij uitslaande brand in woonboerderij (video)

- advertentie -

Nieuw Beerta – Brandweer Bad Nieuweschans, Finsterwolde en Winschoten zijn momenteel ter plekke bij een brand in een woonboerderij aan de Hoofdweg in Nieuw Beerta. De korpsen werden op Eerste Kerstdag opgeroepen om 19.35 uur. Als preventieve maatregel werd al snel opgeschaald naar middelbrand.

- advertentie -

De brandweer is momenteel met een blusactie bezig. De brand is uitslaand. De weg is momenteel afgesloten om ruimte te houden voor de hulpverleners. Volgens brandweerwoordvoerder Geert Walburg waren de bewoners niet thuis. “Er stonden nog wel paarden in de stal, maar die zijn veilig naar buiten gebracht” laat Walburg weten.

UPDATE:  Ondanks de aanwezigheid van meerdere korpsen kon de boerderij niet worden gered. Hoewel de brand in de schuur moet zijn begonnen, sloegen de vlammen rond 20:15 uur ook aan de voorkant naar buiten. Een gedeelte van de boerderij stortte in.

Omdat er geen kans meer is dat de brand overslaat naar andere panden werd het sein brand meester om 20.30 uur gegeven. “De boerderij moet helaas als verloren worden beschouwd. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.” aldus Walburg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button