Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: Voet- en fietspaden in Oldambt gevaarlijk

- advertentie -

Oldambt – Gemeentebelangen Oldambt (GBO) maakt zich zorgen over de staat van voet- en fietspaden in Oldambt.

- advertentie -

Raadslid Henk van der Laan van GBO: “Naar aanleiding van een ongeval in de Bomenbuurt te Winschoten hebben we ter plaatse gekeken naar de staat van onderhoud van voetpaden. En die is zorgelijk. Sommige delen van voetpaden liggen er zo slecht bij dat mensen genoodzaakt zijn om over te rijbaan te lopen. Dat levert gevaarlijke situaties op.”

Ook in andere delen van de gemeente is het slecht gesteld met de voetpaden. De laatste tijd ontvangt GBO hier steeds meer klachten over. Van der Laan: “De klachten gaan niet alleen over voetpaden, ook fietspaden leveren de nodige problemen op. Het fietspad bij natuurgebied De Tjamme tussen Beerta en Finsterwolde is daar een voorbeeld van.”

Op korte termijn onderhoud plegen
GBO heeft de gevaarlijke situaties onder de aandacht van het college gebracht. Van der Laan: “Wij hebben het college verzocht om op korte termijn, samen met dorps- en wijkverenigingen, de meest onveilige situaties te inventariseren en hier onderhoud op te plegen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button