Politiek

ChristenUnie Oldambt: “in Oldambt is plaats voor vluchtelingen”

- advertentie -

Oldambt – De ChristenUnie Oldambt heeft het initiatief genomen om op te roepen tot het starten van voorbereiden voor de opvang van vluchtelingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne in de gemeente Oldambt. De partij zal daarom een inmiddels breed gesteunde motie in de gemeenteraad indienen.

- advertentie -

Fractievoorzitter Gert Jan Bolt: “We dachten dat vrijheid en welvaart even vanzelfsprekend waren als water uit de kraan en zuurstof in de lucht. Het ondenkbare is toch denkbaar geworden: het ene land valt het andere land met macht en geweld binnen, aan de randen van ons Europese continent.”

Inmiddels dienen de Partij voor het Noorden, de SP, de Partij van de Arbeid, Oldambt Actief, D66 en het CDA de motie mede in. Er ontstaat zo een raadsmeerderheid die oproept tot het starten van voorbereidingen en het kenbaar maken dat Oldambt een gastvrije gemeente is, waar plaats is voor vluchtelingen.

Bolt: ‘Er is een grote groep vluchtelingen op gang gekomen. Ze laten huis en haard achter, in onzekerheid over de toekomst. Wij moeten hen helpen!’.

De motie wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 28 februari 2022.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button