Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: Bijverdienpremie voor werkenden in bijstand

- advertentie -

Oldambt –  Diverse gemeenten experimenteren met de mogelijkheid om bij te verdienen in de bijstand. Dit als opstap naar een vaste baan. Vanwege de positieve ervaringen gaat Gemeentebelangen Oldambt (GBO) de gemeenteraad voorstellen om in Oldambt een proef met een bijverdienpremie te starten.

- advertentie -

Werk moet lonen
Fractievoorzitter Ger Klein van GBO: “In de huidige situatie loont het voor bijstandsgerechtigden niet om in deeltijd te gaan werken. Inkomsten uit werk worden namelijk verrekend met de bijstandsuitkering. Hierom zijn gemeenten als Wageningen, Amsterdam, Aalten en Doetinchem met een zogeheten bijverdienpremie gestart. Dit houdt in dat mensen die in de bijstand zitten en parttime werken een deel van de inkomsten mogen houden. Hierbij kan het gaan om zo’n tweehonderd euro per maand.”

Proef
Klein vervolgt: “Naast het feit dat bijstandsgerechtigden dan meer besteedbaar inkomen hebben, is er, zo blijkt uit onderzoek, een grotere kans om door te stromen naar regulier werk. Een win-winsituatie dus.”

GBO zal hierom aan de nieuwe gemeenteraad een motie voorleggen waarin wordt opgeroepen om in Oldambt een proef met de bijverdienpremie te starten. “Als blijkt dat de proef tot het gewenste resultaat leidt, kan de regeling worden voortgezet.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button