Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

CDA Oldambt: 200 jaar stadsrechten Winschoten? Dat moet gevierd worden

- advertentie -

Winschoten – In 2025 heeft Winschoten 200 jaar stadsrechten. Een mooie mijlpaal om bij stil te staan met een meerdaags festival. Wat Simeon Naaijer, kandidaat-raadslid voor het CDA Oldambt, betreft pakt de gemeente Oldambt dit samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners op. ‘Politiek gaat vooral over vooruitkijken, wat willen we samen bereiken? Wij vinden dit een goed moment om Winschoten, maar ook de gemeente Oldambt weer stevig op de kaart te zetten’ aldus Simeon.

- advertentie -

In 2015 is ook uitgebreid de 200e Adrillen jaarmarkt gevierd. Met dat voorbeeld in het achterhoofd zou volgens het CDA Oldambt nu al gewerkt moeten worden aan de organisatie. Hierbij wordt gedacht aan alles wat Winschoten, maar ook Oldambt te bieden heeft op het gebied van cultuur, sport, historie en ondernemerschap. Op die manier moet een brede maatschappelijke beweging ontstaan om dit te organiseren onder regie van de gemeente.

‘We zijn in Oldambt veel te bescheiden, we moeten lef tonen en mogen onszelf wel eens vaker op de borst kloppen. Want 200 jaar stadsrechten, dat kunnen niet veel plaatsen in Nederland zeggen’ besluit Simeon.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button