Politiek

Burgemeester Sikkema aangewezen als formateur in gemeente Leeuwarden

- advertentie -

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden heeft een formateur aangewezen. Cora-Yfke Sikkema (GL) van de gemeente Oldambt in Groningen. Zij is gevraagd door de onderhandelende partijen PvdA, GroenLinks, Gemeentebelangen en CDA.

- advertentie -

Gemeente Leeuwarden: “Sikkema heeft de specifieke opdracht de besprekingen te ondersteunen van die onderwerpen waar niet direct overeenstemming over bereikt kan worden. Daarnaast ondersteunt de formateur de verdeling van de portefeuilles voor het toekomstige college.”

Cora-Yfke neemt het stokje over van informateur Peter den Oudsten: hij adviseerde om een coalitie te vormen van PvdA, GL, CDA en GBL.  Sikkema zal deze partijen vooral moeten helpen bij lastige onderwerpen, zoals nieuwbouwwijk De Hem bij Goutum.

Als het lukt om de vier partijen tot overeenstemming te laten komen, zal Sikkema de keuze van de zes wethouders en hun portefeuilles moeten ondersteunen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button