Politiek
Veel gelezen

PVV Oldambt wil spoeddebat over opvang asielzoekers

- advertentie -

Winschoten – De Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt het ‘onacceptabel’ dat er een opvang voor asielzoekers in Winschoten wordt gerealiseerd. De partij heeft een spoeddebat aangevraagd. Voorman Henk Venema: ‘Dit overvalt ons, wij schrikken hiervan’.  Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

 Zorgen om veiligheid
De partij heeft bij de verkiezingen van een maand geleden één zetel gehaald en is daarmee nieuw in de gemeenteraad, maar laat er geen gras over groeien.

Venema: ‘We hebben het onder andere over veiligelanders die straks naast een voetbalvereniging en een school wonen. Ik wil van de burgemeester horen of er over de veiligheid van onze eigen mensen is nagedacht. Het liefst willen wij dat dit besluit wordt teruggedraaid.’

‘Daar komt bij’,  vervolgt Venema, ‘dat de gemeente nu een goeie plek om te wonen gebruikt voor vluchtelingen. En niet voor onze eigen inwoners. Terwijl we allemaal weten dat er een woningnood is. Ik snap daar helemaal niks van.’

Spoeddebat
Het is nog niet zeker of het spoeddebat er ook komt. Daar zouden 5 van de 25 raadsleden mee in moeten stemmen. Venema wist tijdens het telefoongesprek nog niet of dat aantal gehaald wordt. ‘Het is allemaal nog zo vers en dit is ook nieuw voor ons, dus dat zoeken wij op dit moment uit.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button