Economie

Rotaryclub Winschoten draagt bij aan restauratie en behoud Molen de Dellen

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Het cultureel erfgoed in de regio behouden en molen de Dellen operationeel houden. Die doelstellingen onderschrijft de Rotaryclub Winschoten van harte. Zij gaat daarom de noodzakelijke restauratie van de Poldermolen financieel ondersteunen met een bedrag van 2000 euro.

- advertentie -

Dit bedrag is voor de Molenstichting Midden- en oost Groningen een welkome aanvulling op de 145.000 euro die zij zelf al via subsidieaanvragen en een crowdfundingsactie bij elkaar hebben gekregen.  Reparatie is nodig nadat in september 2020 een roede spontaan afbrak door metaalmoeheid.

Op dat moment draaide de molen en was de molenaar aanwezig. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de schade aan de molen bleek enorm. Bij een voorlopige berekening kwamen experts op een schade van €144.000 euro.

Herstel is dus nodig, vindt ook het Waterschap Hunze en Aa’s. De poldermolen uit 1793 is niet alleen erfgoed, maar is ook een noodfunctie bij extreme wateroverlast.

De molenstichting heeft verschillende subsidiegevers, provincie, gemeenten en andere instellingen aangeschreven om geldelijke ondersteuning te krijgen, waarmee de molen kan worden hersteld. Ook de Rotaryclub Winschoten draagt nu haar steentje bij.

Molen De Dellen zal, als alles volgens plan verloopt, in de zomer 2023 weer als vanouds draaien.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button