Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

CDA Oldambt stelt gemeente vragen over weesfietsen

- advertentie -

Oldambt – Van opoefietsen tot e-bikes in onze gemeente wordt de fiets actief gebruikt. Ook CDA Oldambt is  actief voorstander en gebruiker van de fiets. De fiets heeft een belangrijke rol in de openbare ruimte en het straatbeeld.

- advertentie -

Van de stations tot het voormalige Kijkshop gebouw, de inwoners van Oldambt kennen allemaal de plekken waar fietsen massaal staan geparkeerd.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Op deze en op andere plekken staan helaas ook vaak wrakken, in technische termen ook wel weesfietsen genoemd. Weesfietsen zijn fietsen die in de openbare ruimte door de oorspronkelijke eigenaar zijn achtergelaten zonder dat deze de bedoeling heeft om de fiets op te halen.

De afgelopen jaren is hier niet actief gehandhaafd op wrakken en weesfietsen, daarom stelt CDA Oldambt de vraag aan de gemeente of ze bereid zijn er iets aan te doen en de fietsen dan bijvoorbeeld aan te bieden aan de minima of andere geïnteresseerden.

Lees ook: Meer ruimte voor fietsen op NS Stations in Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button