Sport

Geslaagd Oldambt voetbaltoernooi van de Heerenzitting

- advertentie -

Finsterwolde – Bij voetbalvereniging B.N.C. in Finsterwolde vond afgelopen vrijdagavond het Oldambt voetbaltoernooi plaats. 17 teams streden tegen elkaar voor de eerste plek. Het is een gezelligheidstoernooi voor gezelligheidsteams met als doel: geld inzamelen ten behoeve van het goede doel in de regio Oldambt.

- advertentie -

Het evenement wordt georganiseerd door stichting De Heerenzitting. De Heerenzitting is een vereniging voor mannen ouder dan 40 jaar die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien.

Er waren spannende wedstrijdjes die 7 minuten duurden. Kalkbanden uit Heiligerlee ging uiteindelijk met de beker naar huis.

Goed doel
De zevende editie van het Oldambt voetbaltoernooi had als goed doel Museum Stoomgemaal in Winschoten. Stichting Stoomgemaal Winschoten beheert en onderhoudt het museum, dat vanwege de stijgende energiekosten in zwaar weer terecht is gekomen.

Van de honderden stoomgemalen die ooit Nederland drooghielden, zijn er negen bewaard gebleven. Het Museum Stoomgemaal Winschoten neemt hieronder als vijzelstoomgemaal een unieke plaats in.

Door de hoge energieprijzen werd het bestuur naar verrast met een factuur van ruim €3500 voor het energieverbruik van afgelopen jaar en nu is het nieuwe termijnbedrag verhoogt tot ruim 1000 euro per maand. Er worden meerdere actie georganiseerd om het museum te kunnen behouden, inmiddels is er bijna 2500 euro opgebracht. Doneren kan via deze website.

- advertentie -

Vervolg
De organisatie is blij weer een evenement te kunnen organiseren. “We zijn zeer tevreden met deze zevende editie, wel hopen we in de toekomst nog meer teams te mogen ontvangen. We zouden graag een toernooi met 24 teams willen spelen” aldus Geert Draaijer, voorzitter van de Heerenzitting.

- advertentie - 

Nu is al bekend dat het toernooi volgend jaar wederom bij BNC wordt gehouden. Goede doelen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage kunnen zich per mail melden: info@de-heerenzitting.nl.

Lees ook: Faillissement dreigt voor Museum Stroomgemaal Winschoten door stijgende energieprijzen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button