Algemeen

Raimond & Saskia (4): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
“Ik bel je een kwartiertje later hoor” appt Saskia vanuit de bouwmarkt, vergezeld van een foto waarop ze bij de kassa staan met weer een hoop materiaal. “We zijn daar echt vaste klant, net als bij de vuilstort trouwens” zegt ze wanneer we even later bellen.  Net als de vorige keer neemt ze me met het videobellen eerst mee voor een rondleiding.

- advertentie -

Deze keer eerst door het huis, m’n mond valt open van verbazing…in ruim vier weken is het huis nagenoeg helemaal onder handen genomen. De muren behangen en gewit, de vloeren geëgaliseerd en voorzien van houten vloeren, nieuwe deuren etc. Het ziet er fantastisch uit!  Het doel van Raimond en Saskia was eerst een plek te maken waar ze na het klussen tot rust konden komen en in een schone omgeving tijd voor zichzelf konden hebben. Als je 24/7 in de chaos leeft krijg je geen rust.  De afgelopen weken had Raimond vakantie en waren zoons Michel en Mike er ook, gedreven door hun enthousiasme hebben ze het gefixt.

“Echt, ik werd blij van elke plank die in de vloer ging, en kon niet wachten om verder te gaan. Bij alles wat je deed werd het weer een stukje mooier, dat maakt zo hongerig naar meer!” Daarin schuilt ook het gevaar van te hard van stapel gaan waardoor je uitgeblust raakt. Lichamelijk is het zwaar werk, en naast de vaste “vrije zondag” was het dan ook tijd voor een extra dag rust.  De keuken laat nog even op zich wachten, ook in Oostenrijk zijn de levertijden langer dan voorheen.

Achter het huis waren de garages, die nu van binnen helemaal gesloopt zijn en waar straks beneden de studio’s komen, op de eerste verdieping een 4-persoons appartement en daarboven de loft. Nu is het helemaal kaal, maar de contouren zijn te zien en ik kan me voorstellen hoe mooi het gaat worden, en wat een uitzicht op de bergen!

Bijzonder om te ervaren is ook hoe leuk ze het leven in een dorp vinden. Van vroeger waren ze dit beide wel gewend, maar de laatste jaren samen in Enschede was dit heel anders. “we gingen daar wonen in corona-tijd, dan heb je sowieso al minder contact” zegt Saskia, “maar hier is het echt de “gemütlichkeit”, iedereen groet elkaar, maakt een praatje, en elke verjaardag wordt gevierd”.  De sfeer van “ons kent ons” en “zeg het maar als je iets nodig hebt.”

Voor elkaar klaar staan, en dat is mooi. Natuurlijk loop je soms ergens tegen aan, (een buurman die nadat je een hek hebt geplaatst komt melden dat je toch een aantal centimeters op zijn grond zit, en je het de dag erop dus opnieuw moet plaatsen), dat is klaarblijkelijk iets wat dan toch weer overal hetzelfde is. Je schouders ophalen, mouwen opstropen, hek verplaatsen en weer verder.

- advertentie -

Het is mooi om vier weken na het laatste videobellen zo’n metamorfose te zien. Spontaan roept Saskia “kom je kijken?” Tja, wie weet?

- advertentie - 

Wordt vervolgd….

Lees ook:
– Raimond & Saskia (3): op avontuur in Oostenrijk
– Raimond & Saskia (2): op avontuur in Oostenrijk

– Raimond & Saskia (1): op avontuur in Oostenrijk

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button