Politiek

Zwembad de Hardenberg mogelijk half jaar later dicht

- advertentie -

Finsterwolde – Het zwembad en sporthal De Hardenberg in Finsterwolde sluiten niet op 1 januari 2023, maar op 1 juli 2023. Dat is het voorstel van coalitiepartijen in de gemeente Oldambt dat zij vandaag naar alle partijen in de raad hebben gestuurd. Dat meldt RTV Noord maandagavond op de website.

- advertentie -

Albert Kuiper van coalitiepartij Gemeentebelangen Oldambt: ‘Dit voorstel geeft hopelijk rust aan de gebruikers. We hebben hiermee ook meer tijd om het zwembad te verkopen. Dat zou de meest ideale situatie zijn.’

Halfjaar later

De gemeente Oldambt wil het zwembad en de sporthal sluiten, om op die manier jaarlijks vijfhonderd duizend euro te besparen. Het plan was dat dat zou gebeuren per 1 januari 2023.

De weerstand tegen dat plan is groot. Enkele weken geleden kwamen honderden tegenstanders nog naar de raadszaal in Winschoten om hun ongenoegen te uiten. Zij willen dat het sportcomplex in Finsterwolde hoe dan ook behouden blijft.

(lees verder onder de foto)

Foto: (archief)

Sporthal dicht
De coalitiepartijen stellen nu voor om het sportcomplex een half jaar langer open te houden. De redenering van de PvdA, Gemeentebelangen, de Partij voor het Noorden en de VVD luidt: ‘Sluiting per 1 juli 2023 biedt de gebruikers meer tijd om, in overleg met de gemeente, naar alternatieven te zoeken en de activiteiten dus zoveel mogelijk naar andere sport- en zwemvoorzieningen te verplaatsen.’

Verder: ‘Deze datum sluit aan op de zomersluiting die op veel activiteiten van toepassing is, denk bijvoorbeeld aan schoolsport en (diploma)zwemmen.’

- advertentie -

Overname?
De partijen hopen ook dat de kans groter is dat het sportcomplex verkocht wordt, simpelweg omdat er zes maanden langer de tijd is om dat voor elkaar te krijgen. Het half jaar langer openhouden van het complex heeft wel een prijskaartje: zo’n driehonderd duizend euro. Dat bedrag moet betaald worden uit de algemene reserve, zeg maar de spaarrekening van de gemeente.

- advertentie - 

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Zo goed als zeker
Het voorstel wordt komende woensdagavond voorgelegd aan de raadsleden. Het is nog niet zeker of er woensdag ook daadwerkelijk over gestemd gaat worden. Mocht een partij zich daar woensdag niet goed bij voelen, omdat zij hier bijvoorbeeld langer over na wil denken, dan komt het voorstel in oktober weer op de agenda.

Dat zou voor de uiteindelijke uitslag niet gek veel uitmaken. De coalitiepartijen hebben het merendeel van de zetels in Oldambt in handen. Het voorstel kan nog op kleine punten worden bijgeschaafd, maar dat het voorstel wordt aangenomen, lijkt een formaliteit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button