Regionaal nieuws

Aula Muntendam sluit de deuren en gaat in de verkoop

- advertentie -

Muntendam – De aula van Muntendam sluit met ingang van 1 januari 2023 de deuren. Het pand aan de H. Gorterweg in Muntendam gaat in de verkoop. Dat maakt de eigenaar van de aula, uitvaartvereniging Mekander, bekend.

- advertentie -

“Wat de toekomstige bestemming van de locatie wordt is dan ook nog niet bekend, dat ligt aan de koper”, vertelt directeur Akke Vrijmoeth van uitvaartvereniging Mekander. De verkoop vindt plaats bij inschrijving, via Alders Makelaars.

Mekander heeft moeten besluiten om de aula te sluiten omdat deze niet meer rendabel te maken valt. “Om de aula toekomstbestendig te maken, moest er zeer fors worden geïnvesteerd. En dat terwijl er steeds minder gebruik wordt gemaakt van de aula”, licht Vrijmoeth toe.

“Wij moeten verantwoord omgaan met de contributie van onze leden en vonden zo’n grote investering in deze aula niet verantwoord. Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor thuisopbaring. En daarvoor biedt onze uitvaartverzorger Diedel Wessels alle materialen en voorzieningen.”

Mensen uit Muntendam die toch willen kiezen voor een opbaring in een aula, kunnen voortaan terecht in uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam. Vrijmoeth: “Wij hebben de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in verbetering en modernisering van Buitenwoelhof. Dit uitvaartcentrum biedt ook voor onze leden uit Muntendam meer faciliteiten en mogelijkheden.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button