Politiek

College B&W willen graag weten hoe de raad denkt over opvang vluchtelingen

- advertentie -

Winschoten – Wethouder Ger Klein heeft woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering laten weten dat het college van burgemeester en wethouders de mening wil weten van de partijen in de gemeenteraad over de opvang van vluchtelingen en statushouders in Hotel In den Stallen in Winschoten. Ger Klein: “Snel daarna nemen wij een besluit.”

- advertentie -

Het pand is onlangs verkocht. De eigenaar zoekt naar een invulling voor het pand. Eén van de mogelijkheden is om het pand in te zetten voor de opvang van zo’n 40 tot 80 Oekraïense vluchtelingen en een tijdelijke locatie voor maximaal 20 statushouders.

Tijdens een informatiebijeenkomst waren de meeste aanwezigen tegen de opvang. Mede omdat er geen plek voor toeristen overblijft. Ze vroegen de politici een andere plek te zoeken.

Besluit blijft bij college B&W
Het college van burgemeester en wethouders is dus benieuwd naar de mening van de partijen. Meer dan een advies kunnen de leden van de gemeenteraad in dit geval niet geven. Het besluit ligt bij burgemeester en wethouders.

Lees ook: Gesprek over nieuwe locatie voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders in Oldambt

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button