Regionaal nieuws

Noodkreet agenten: laat politiemoordenaar Bennie S. niet vrij

- advertentie -

Den Haag- Tientallen collega’s van de vijfentwintig jaar geleden doodgeschoten politievrouw Allegonda Gremmer uit Nieuwolda doen een dringend beroep op justitieministers Yesilgöz en Weerwind om de tot levenslang veroordeelde moordenaar van Gremmer niet vervroegd vrij te laten.

- advertentie -

”De aanstaande herbeoordeling van de levenslange straf van Bennie S. leidt tot enorme onrust onder het politiepersoneel” schrijft Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) vrijdag in een brandbrief aan beide bewindslieden.

Allegonda Gremmer, destijds 28 jaar oud , was de eerste vrouwelijke lid van een arrestatieteam. Ze kwam op 28 oktober 1997 om het leven bij een inval in een woning in Den Haag. Bennie S. kreeg voor de moord en andere delicten een levenslange gevangenisstraf.

Sinds enige tijd mogen de levenslange gestraften na vijfentwintig jaar een verzoek tot herbeoordeling van hun straf doen. Een speciale commissie buigt zich over dat soort verzoeken en geeft advies, maar de minister neemt de eindbeslissing. De politiebond schrijft te hopen dat de ministers en de commissie de emoties bij nabestaanden en politiemensen in hun beoordeling meewegen.

De ouders van Allegonda hebben volgens Struijs aangegeven zich volledig achter dit verzoek te scharen. ”Het verlies van Allegonda is nog dagelijks voelbaar”. Zij geven aan niet meer de kracht te hebben om hun verdriet en pijn nogmaals te verwoorden bij een hoorzitting, aldus de brief. Struijs benadrukt ook dat de toenmalige partner van Allegonda, tevens politieman, enkele jaren na de dood van Allegonda, zichzelf van het leven heeft beroofd.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button